lauantai 20. lokakuuta 2012

35+1 !!!

Ohhoi. Viikkoja jälleen kasassa lisää :) Virallinen äitiysloma alkoi viime torstaina 18.10., sitä ennen otin töistä pari päivää vapaata, kun näitä nimenomaisia vapaita en olisi pystynyt muulloin käyttämään. Eli melkein viikon olen nyt lomaillut ja olo on.. Hmm, vieraileva ystäväni sanoi aika hyvin, että mieli tekisi tehdä vaikka ja mitä, mutta kroppa on ihan sairaan väsynyt :D Nyt on semmoinen olo, että ihmettelen miten jaksoin olla töissä ihan loppuun saakka. Ystävät, tutut ja sukulaiset kaikki on sanoneet, että nyt vain lepoa ja valmistautumista tulevaan, ettei mun nyt ole pakko toteuttaa noita haaveita kämpän siivouksesta ja muusta. No mitäs sitten tekisin? En ole luonteeltani kodin huushollerska, en todellakaan. Ja nyt kun kerta olisi aikaa ja tahtoa tehdä noita siivouksia, niin tuntuu että kroppa pettää. Pitää nyt katsoa, mitä tulevat viikot tuovat mukanaan. Nostan kyllä hattua esiäideillemme, jotka saattoivat viimeisillään raskaana olla perunannostossa tai tehdä jotain muuta raskasta työtä. Omalta osaltani voin ainakin todeta, etten pystyisi moiseen.

Tajusin tänään, että tämä viikko on enää uimasuositusten mukainen. Eli jos uimaan tahtoisin, niin sinne pitäisi mennä aika piakkoin. Nyt tekisi hirveästi mieli lilluttaa ja pulikoida, toisaalta tavallisessa uimahallissa voi kelluskella mutta siellä uidaankin vain edestakaisin samaa rataa. Kylpyläreissu olisi aivan mahtava, mutta pelkään että ilakoivat ihmiset törmäilisivät minuun ja mahaan jatkuvasti. Muutenkin olo tuntuu nyt hirveän isolta, vaikka nautinkin tästä mahasta ihan mielettömästi. Tästä olen haaveillut jo niin kovin, kovin pitkään ja nyt se on omalla kohdallani :)

En osaa hirveästi vielä pelätä tulevaa synnytystä, jotenkin vain odotan ja tiedostan synnytyksen sattuvan ja paljon ja olen sinut asian kanssa. Tai sitten vain olen autuaan tietämätön asioiden oikeasta laidasta...

2 kommenttia:

  1. Ei kannata synnytystä stressata, tutustu kivunlievitysvaihtoehtoihin ja päätä noin suurinpiirtein mitä haluaisit ja sitten vaan avoimin mielin synnyttämään.. :) Jos haluaa epiduraalin ni se kannattaa mainita jo ihan alkuvaiheessa, että ehtivät ottaa muistaakseni verikokeen tai jotain.. ja se kannattaa laitattaa siinä vaiheessa kun kipu on vielä sen verran siedettävää et pystyy olla liikkumatta sen ajan ku ne pistää sitä. :)

    - Suvi

    VastaaPoista
  2. Ihan samaa neuvoa sanon sulle, synnytksen kulkuun ja pituuteen kun ei oikein itse pysty mitenkään vaikuttamaan, joten pyydät/otat vain vastaan kaiken kivunlievityksen mitä sulle tarjotaan. Ja kivut loppuu sillä sekunnilla kun vauva on ulkona ja sen jälkeen ei sitä koko tapahtumaa oikeen enää muistakaan, kun se vauva on sitte siinä! <3 Jaksamisia viime metreille! -Paula-

    VastaaPoista