sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Käsitöitä ja inspiraatiolankoja

Työn ja vapaa-ajan tasainen jakautuminen arkiviikolla on vähän niin ja näin. Tokko se sen helpompaa on siinä vaiheessa, kun saa omia lapsia. Asenne kysymyshän se on, mutta pääasia että saa edes jotain tehtyä edes joskus :)

Kuten esimerkiksi tämä muistikirja, jonka tein Loppiaisviikolla. Olin ottanut töistä lomaa joulu- ja loppiaisviikoksi. Kyllä se muuten oli aikakin! En ollu pitänyt minkään sortin vapaata koko syksynä ja kyllä teki hyvää olla lomalla :) Mutta muistikirja: 


Lopputulos on vähän mitä on, mutta sanoisinpa, jos minulla olisi kunnon materiaalit ja välineet niin voisin ihan hyvillä mielin väkertää ensi jouluksi muutaman tämmöisen joululahjaksi :) Tässä kirjasessa tuli mm. sisuspaperien kohdalla lasku-/arviointivirhe, kuumaliima loppui kesken, tavallinen liima pukkasi kankaan läpi.. Mutta hyvä ensi yritys! :)

Ohjeet kirjan tekemiseen löysin täältä.

Sukkainnostustakin on löytynyt. Nämä seuraavat sukat oli alunperin mukana joululomalla Pohjanmaalla ja jotka sain nyt vasta tehtyä loppuun. Nämä lahjoitin, tai pikemminkin näillä lahjoin erään uudehkon ystävän (Ollaan nyt tunnettu vajaan vuoden verran :). Hänellä kun on vastikään ollut synttärit :) 


Mallina tuttuakin tutumpi Olga-sukan ohje. Mutta kertokaahan joku minulle, miksi minä saan näistä sukista niin pitsimäiset, kun erityisesti Mummuni tekemät sukat näyttävät jotenkin, hmm, tiiviimmiltä? Lankanakäytin seiskaveikkaa.

Tilasinpas muuten lankaa, tadaa! (Niinkuin sitä ei olisi ennestään ollut, mutta ne eivät puhutelleet minua ollenkaan).



Nämä ylemmät langat tilasin Titityystä, Knitlob's Lairin lankaa :) Ylemmät sinertävämmät ovat sukkalankaa, väri nimeltään Lasimaalaus (Kaupan mallikuvassa värit olivat jotenkin harmaammat ja enemmän eri värejä, mutta ei se mitään! Nämä ovat yhtälailla todella herkulliset :) Alempi lanka on huivilankaa ja väri nimeltään Metsä :)

Sain mieheni lähtemään seurakseni Lielahden Lankamaailmaan (no, okei. Ensin piti käydä Pirkkalassa Verkkokaupassa :). Sieltäkin tarttui lisää lankaa mukaan.. Plussaa paikan miesparkista, K:lla olisi mennyt hermot kulkea minun perässä :)

Vikingin villeä ja Marks & Kattens Spireaa. Villet menivät eilen värjäyspataan ja Spireoita mietin vielä, että mitähän niistä tekis vai lähtisikö eteenpäin. Tuo vaaleanpunaiseen vivahtavassa Spireassa olisi Mummun värit, mutta katsoo nyt.. 

Seuraavasta sukasta on toinen sukka puikoilla, mutta olin jotenkin niin tyytyväinen malliin ja värivalintoihin, että oli pakko laittaa kuva :)

Alkuperäisessä mallissa kuviota oli jatkettu niin, että kuvioista selkeästi tuli suomujen kaltaiset (tai aallot, kuinka vain :). Itselläni tuota itsevärjättyä oranssin-keltaisen kukertavaa lankaa oli sen verran, etten uskaltanut lähteä kovin montaa kuviokertaa tekemään. Nyt näyttäisikin siltä, että tuohon varteen olisi varmasti vielä yhden oranssin kuvion saanut :) Lankana siis seiskaveikka (petroolinsininen), itse värjätyn langan kuvittelin olevan seiskaveikkaa, mutta se vaikuttaa ohuemmalta kuin tuo sininen. Oli mitä oli, lopputulos näyttää ihan ok:lta :)

Sukan kärkeen tein kuviokerran käännettynä. Nämä sukat menevät joko äidille tai pikkusystille. Alkuperäisen sukan mallin löysin täältä.

Tässä ne kaksi valkoista Villeä värjättyinä, Kool-Aidilla tietenkin :) Nyt täytyy kyllä sanoa, että viime värjäyskerrasta on jonkun verran aikaa ja tuntui ihan että tatsi oli kadonnut :/ jotenkin värit eivät vain käyttäytyneet niin kuin olisin toivonut ( vaikka lopputulos on ihan jees). Jotenkin tekisi mieli päästä kokeilemaan jotain muuta värjäystaktiikkaa. Kirkkaampia värejä, tasaisempaa tulosta..


Niin, bloggausintoa löytyi kun oli jotain valmista esiteltävääkin :) Bloggailen myös toisessa blogissa ihan toisesta aiheesta, nimittäin olemme alkaneet suunnitella häitämme! Jos kiinnostaa seurata ajatuksiani ja insipraatioitani sun muuta häihin liittyvää ideointia, niin tervetuloa lukemaan Peikonpähkinää ja Murattia :)

3 kommenttia:

  1. Yks, mikä tuli mieleen tosta olgasukkien reikäisyydestä on se, että neulotko ne langankierrot ristiin? Sillon ei yleensä tuu samalla tavalla reikäistä.

    VastaaPoista
  2. Teen langankierron juu, mutta mitä tarkoittaa langankierto ristiin? Aukko sivistyksessä! :P

    VastaaPoista