lauantai 3. heinäkuuta 2010

Terapianeulontaa

Sille olisi nyt tarvetta, mutta mitä neuloisin? Lankoja on vaikka ja mitä, mutta jotenkin karsastaa ajatus villalangan työstämisestä näin kesähelteillä. Mitään ehdotuksia puuvillalangasta? Voisi varmaan aloittaa tekemään itselle noita tiskirättejä puuvillalangasta (vai olisiko hamppu tai jokin muu materiaali siihen sopivaa?).

Puuvillalangasta puheenollen, satuin vihdoin kotokodon kaupoilla kulkiessa törmäämään ja hipelöimään Novitan Puro Batik -lankaa. Ajatuksen kulku meni kutakuinkin tähän malliin:

"Ooh, onpas pehmeää lankaa! Pakko olla puuvillaa. Onpas hienoa, että Novita jaksaa satsata näinkin näyttävään puuvillalankaan näin kesäll-- Hetkonen, tämähän on akryylilankaa!"

Jokin minussa on oppinut inhoamaan akryylilankaa, mutta tämä tapaus sai suun muikeaksi. Voisin jopa harkita tekeväni siitä tulevalle veljenlapselle (Kyllä, olen tätiytymässä jälleen ja  minun kanssa samanikäinen serkkuni ilmoitti olevansa raskaana. Taas tunnen olevani jälkijunassa D: ) jotain kivaa ja pehmeää. Mutta onko kellään kokemusta tästä langasta? Meneekö kovaksi pesussa, haalistuuko värit? 

Ja nyt alan valmistautumaan töihin. Tai työltäkö se muka tuntuu, kun puuhastelee nuorison kanssa ja tekee kotihommia siinä sivussa? :) Perhekotityö voisi näemmä sopia minulle, mutta ei itse vanhempana. Voisin olla se kodinhoitaja? Vielä kun saisi oman kodin kondikseen tai edes semmoisen alle, niin sitten olis hyvä. Muutto kotokotiinpäin sujuu mallikkaasti, ennen Ralleja iskä tulee hakemaan isoimmat tavarat pois. Se olis sitten elämää leireilymielessä sisätiloissa :P

Vielä kuva tältä viikolta, kun käytiin siskon kanssa pikaisella koiran lenkitys lenkillä (pikainen sen vuoksi, että itikat oli  niin ärhäköitä!) ja kamera oli tietysti mukana. Tästä kuvasta tuli mieluinen, harmi ettei ollut ketään muuta mukana ottamassa siskoista yhteiskuvaa.

4 kommenttia:

  1. Mä teen hamppulangasta kesäkassia. Malli oli Knittyssä alunperin, Suuri Käsityölehteen se oli suomennettu. Sitä on yllättävän hauska neuloa, tuntui hieman omituiselta tosin aluksi.

    Jos haluat sen suomenkielisen ohjeen, niin vinkkaa. Mä kopioin sullekin sen. Ja pitäis muuten nähdä, mä oon koko kesän lakeuksilla.

    VastaaPoista
  2. tikruhai: Ihan ehdottomasti pitää sitten treffata! mä oon tod.näk., jos ei suunnitelmat kovin muutu, täyspäiväisesti Kauhavan suunnalla elokuun alusta lähtien, vaikka yhden hassun viikonloppuvuoron käyn tekemässä täällä jykylässä.

    Ja siittä mallista, voisin sen halutakin. Kävin kuikuilemassa Knittyn sivuja, mutta sivut ovat kadonneet! O.o

    VastaaPoista
  3. Tsek, otan sulle kopion ja tuon sen sulle kun nähdään. Ohje ja mallineule on tosi helppo ja tykkään ite kyllä.
    Iteki eilen vähän ihmettelin, että minne piruun Knittyn sivut on kadonneet... Olisin linkannu sulle sen alkuperäisen muuten. Mallin nimi tais olla Everlasting.

    No hah, tuossahan se löytyi. Tais sivut olla rikki vaan eilisen, nyt näyttää pelittävän ihan täysin. Mut kopioin sen suomenkielisen sitten kyllä, jos et halua lontooksi neuloa.

    http://knitty.com/ISSUEsummer07/PATTeverlasting.html

    VastaaPoista
  4. Mä tein viime kesänä puuvillaisia tiskirättejä ja ne on tosi hyviä! Paranee vaan pesussa ja voi heittää pesukoneeseen ihan minkä pyykin kanssa vaan. Mukavan nopeita tehdä :)

    VastaaPoista